top of page

Joeri de Vos

Welkom op mijn website!

Ik vertel je graag iets over mijn achtergrond en interesses.

Ik ben opgegroeid in een dorp onder de rook van Breda. We hadden het geluk te beschikken over een grote tuin aan de rand van het dorp. Daarachter was weinig meer dan een strook bomen en planten en weilanden. Buiten bezig zijn was net zo vanzelfsprekend als binnen zijn. Hutten bouwen, vuurtje stoken, de natuur onderzoeken ging spelenderwijs. In combinatie met een opa en oma die op een boerderij woonden, waar paard en wagen nog voorrang kregen op de tractor, heeft dat de basis gevormd voor een levenshouding waarin het buitenleven, de natuur, het spelenderwijs iets leren steeds terugkerende en belangrijke onderdelen zijn. De eenvoud terugbrengen in hoe je in het leven staat, kijken naar wat er al is en hoe je dat zo nodig beter, sterker of mooier kan maken.

Dat neem ik ook mee in mijn werk.

 

Ik heb altijd een grote interesse gehad in kunst, in creativiteit, in schoonheid en communicatie. 

Dat heeft mij in de eerste plaats naar de culturele sector getrokken. Daar is een dynamiek te vinden waarin er voortdurend de behoefte is om iets nieuws te maken of iets wat al bestaat mooier te maken, en dit te tonen aan de wereld.

Zelfmanifestatie en innovatie komen steeds weer samen in creatieve en artistieke projecten. Ze botsen, schuren, vloeien samen en bereiken een hoger plan. Maar ook het werken met de middelen die je voor handen hebt, het creëren van eenheid in concept, kunstwerk of manifestatie. Het zet je op scherp, activeert je kwaliteiten, brengt leerprocessen op gang en leidt doorgaans naar een resultaat om van te genieten. Ik vind dat steeds weer prachtig om te zien, te ervaren en aan bij te kunnen dragen.

En in principe vindt dit proces ook steeds weer plaats in een coachtrajct.

Na mijn studie Film-, Televisie- en Theaterwetenschap aan de Universiteit van Utrecht heb ik me

gedurende zo'n 15 jaar bezig gehouden met kunstprojecten en culturele manifestaties.

Als maker, initiator en als producent. Met een aantal studiegenoten hebben we een platform opgericht, voor mediakunst. Een plek voor onszelf, maar ook voor allerhande kunstenaars, vormgevers, muzikanten, performers, regisseurs, etc.. om zich te manifesteren. Film, video, installaties, performances, cross-overs,... er was ruimte voor elk idee en project waarin beeld en geluid centraal stonden. Een tijd van pionieren en grenzen op zoeken. 

Als leidinggevende van deze organisatie heb ik veel geleerd over ondernemerschap, financiering, personeelsbeleid, leiderschap, samenwerken en onderhandelen. En, het omgaan met succes en teleurstelling. Een zeer inspirerende en leerzame tijd.

 

In het verlengde van dit werk lag voor mij een logische stap richting advies en coaching. Het werken met mensen, zorgen dat zij verder kwamen met hun plannen en ambities was al die jaren al de rode draad in wat ik deed. Ik ben een 3-jarige opleiding gaan volgen bij Phoenix Opleidingen te Utrecht. Een instituut waar persoonlijke ontwikkeling en de begeleiding ervan centraal staat. Er wordt daar gewerkt vanuit de combinatie van verschillende methodieken: Neurolinguistisch Programmeren, Transactionele Analyse en Systemisch werken.  Ik heb in de loop der jaren meerdere vervolg-opleidingen en korte workshops gevold met betrekking tot deze werkwijzen. 

In combinatie met mijn ervaring als projectleider, producent en leidinggevende biedt deze opleiding mij een sterke basis om mensen zowel persoonlijk als in hun werk te begeleiden. Met name bij mensen die werkzaam zijn in de culturele sector vind ik een hele goede aansluiting. Ik ben enkele jaren projectleider en coach bij Cultuur-Ondernemen geweest. Deze organisatie zet zich in voor het versterken van het ondernemerschap in de culturele sector. Sinds enkele jaren werk ik zelfstandig.

Maar ook buiten de culturele sector biedt mijn achtergrond en opleiding in combinatie met mijn creatieve blik een effectief uitgangspunt om mensen verder te helpen in loopbaan, carrière of persoonlijke ambities. Nieuwe inzichten komen meestal niet uit de bekende hoek.

De mens in al zijn of haar eigenheid staat bij mij centraal. Van daaruit vertrek je tenslotte bij alles dat je doet. Respect en humor, moed en kwetsbaarheid spelen in elk coach-traject voor mij een grote rol.

In mijn privé leven ga ik graag naar de film en bezoek ik theater, concerten en tentoonstellingen.

Daarnaast kook ik graag en hou ik van wandelen, natuur, fietsentochten en reizen.

Ik woon samen met mijn vriendin en twee zonen in Amsterdam.

En ik stook nog steeds graag een vuurtje of bouw een hut.

CV Joeri de Vos

bottom of page